Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het vinden van vrijwilligers is binnen alle sportverenigingen wel een punt van aandacht. De ene club heeft écht een groot tekort, bij de andere club zijn het sommige posten, die moeilijk te bemensen zijn. Wat belangrijk is, is dat je als bestuur probeert in kaart te brengen hoe jouw club ervoor staat. Want dan kun je ook actie ondernemen, die het probleem kan oplossen.

Online module

Onlangs heeft de Academie voor Sportkader aan haar bijscholing Vrijwilligersmanagement ook een online module Vrijwilligersmanagement toegevoegd. In een online omgeving kun je zo binnen je bestuur aan de slag met het thema en je laten inspireren door voorbeelden en tips.

Peet Mercus is expert bestuurlijke ontwikkeling bij NOC*NSF en licht toe: "Vrijwilligersmanagement is een thema dat speelt binnen bijna alle sportverenigingen. Naast informatie over werving en behoud, biedt deze module een creatieve aanpak om vrijwilligersmanagement écht te verankeren in de club."

Rotterdammersvoorelkaar

Een ander mooi voorbeeld van een creatieve campagne vind je in Rotterdam. Met hulp van NLvoorelkaar hingen daar in februari overal plakaten die  'Gratis Crossfit' aanbieden. Op die manier werft Rotterdammersvoorelkaar.nl vrijwilligers, die in ruil voor hun aanmelding een gratis sportles mogen volgen.  

Meer informatie en inspiratie over het thema vrijwilligers vind je hier.

  • Datum: 04-03-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers Opleidingen en bijscholingen

Lees ook