Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Alexander Tempels, coördinator van het platform Uniek Sporten Achterhoek: “In de Achterhoek kennen we veel mensen met een beperking en gelukkig veel sportaanbieders die hen goede sportmogelijkheden bieden. Daar ben ik trots op! Samen brengen we de Achterhoek in Beweging. De sportaanbieders staan te popelen om aan de slag te gaan. Welke sportaanbieders dit zijn en wat zij bieden is vanaf 1 maart samengevat op de site www.kiesjeuniekesport.nl.

Via het platform werden scholen en zorginstellingen benaderd om de doelgroep enthousiast te maken om deel te nemen aan het project. Via een speciaal boekje ‘Kies je unieke sport’ kunnen de deelnemers rustig het aanbod bekijken en zich aanmelden. Aanmelden kon tussen 1 en 20 maart via de site: www.kiesjeuniekesport.nl.

TTV Odion

Ook tafeltennisvereniging Odion uit Gaanderen (gemeente Doetinchem) heeft zich aangemeld voor het sportstimuleringstraject. Rikie Reuling, secretaris van de club, vindt het een goed initiatief. "Wij vinden het als club belangrijk dat iedereen mee kan doen, of dat nou jeugd is, senioren, of mensen met een beperking. Daarom doen we hier aan mee. We hopen natuurlijk ook dat we zo wat meer leden krijgen. Inmiddels hebben we één aanmelding binnen, die gaan we met open armen ontvangen."

Binnen TTV Odion zijn al enkele mensen met een beperking actief. Reuling: "Dat is heel divers, het gaat om mensen met autisme of met een lichte verstandelijke beperking. Maar we hebben ook één lid met een halfzijdige verlamming, die bij ons gewoon bij de competitiespelers in de competitie meedoet. Hij zou ook in een paratafeltenniscompetitie deel kunnen nemen, maar die is veel te ver weg en hij heeft geen eigen vervoer. Dus doet hij gezellig bij ons op de club mee!"

Samenwerken

Het bieden van sportaanbod voor mensen met een beperking kost volgens Reuling niet echt veel extra moeite. "We hebben een eigen zaal, mensen met een rolstoel kunnen bij ons terecht. En voor senioren zouden we dan ook ´s middags een training kunnen organiseren. Dat doen we ook af en toe, maar omdat we de gezelligheid ook belangrijk vinden, proberen we dan ook wat andere leden voor de middag uit te nodigen." En als het gaat om sportpromotie, dan werkt de club ook samen met een tafeltennisvereniging uit Wehl. "Dan staan we samen op de seniorenmarkt om onze sport te promoten. Want om telkens vrijwilligers te vinden die daar overdag tijd voor hebben, dat is natuurlijk best lastig."

Met sport zorgen we ervoor dat iedereen erbij hoort en mee kan doen in onze samenleving; welke leeftijd, achtergrond, kwaliteit of beperking je ook hebt. Sporten is belangrijk!

  • Datum: 09-04-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

De 6 van Aangepast Sporten

Lees ook