Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Maarten van Yperen is vanuit NOC*NSF projectleider van de Rabobank Verenigingsondersteuning. Hij vertelt: “We zijn uiteraard nog volop bezig, inmiddels ondersteunen we binnen het project ongeveer vierhonderd verenigingen. Maar een deel van de verenigingen heeft een traject inmiddels afgerond, en dat hebben we geëvalueerd.”

Uit die evaluatie kwamen twee zaken naar voren:

  • Verenigingen, die ondersteund werden door een procesbegeleider vanuit Back2Basics, waren gemiddeld genomen tevredener over het ondersteuningstraject, en
  • Verenigingen die ondersteund werden door een procesbegeleider vanuit Back2Basics geven vaker aan dat de doelstellingen van het traject behaald werden.

Deze uitkomst bevestigt de filosofie van Back2Basics, die erop gericht is verenigingen te ondersteunen in het zelf zoeken naar en vinden van de oplossingen. Van Yperen: “Die visie ondersteunen we volledig, daarom hebben we ook bewust vanaf het begin de samenwerking met het B2B-netwerk gezocht.”

Groei

Ongeveer een kwart van de afgeronde ondersteuningstrajecten verliep niet onder begeleiding van een B2B-projectondersteuner. Van Yperen: “Dat is deels omdat sommige vragen van verenigingen zich op een ander terrein begaven, waarvoor dan andere expertise nodig was. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheidsvragen. We hopen dat het B2B-netwerk snel verder groeit en wij nog meer verenigingen kunnen helpen om sterker te worden.”

  • Datum: 02-04-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Lees ook