Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Wat doen jongeren graag? Bij voetbalvereniging SEC stelde men vast, dat E-sports dé vrijetijdsbesteding is van de jongeren, die vroeger voetbalden. Dus besloot men dat idee uit te werken. Vanaf het nieuwe seizoen 2019/2020 biedt de club een lidmaatschap aan, wat een combinatie is van echt voetbal en E-sports. Bestuurslid Marco Valkenburg is in zijn nopjes met deze ontwikkelingen binnen zijn club: "Natuurlijk is dit waanzinnig gaaf, maar wat wij met name erg belangrijk vinden is het sociaal maatschappelijke aspect. Het lidmaatschap is namelijk niet alleen voor Esport, maar is altijd in combinatie met het ‘echte balletje trappen’. Hiermee gaan we gamende jongeren aan ons binden, die hierdoor niet alleen van de bank af zullen komen maar dus ook gezond, actief en sociaal bezig gaan." Voorzitter Anthony Klarenbeek vult aan: "En eerlijk is eerlijk, we hebben geen gemakkelijke periode achter de rug de afgelopen jaren als vereniging. Daardoor wordt je gedwongen om inventief te zijn, en we kunnen wel stellen dat we dat zijn met deze ontwikkeling. We zijn tenslotte de eerste in Nederland op amateurniveau!"

Sporten en gamen

Het e-sports lidmaatschap is alleen mogelijk in combinatie met een voetbal lidmaatschap. Hierin is een combinatie met ieder huidig voetbal lidmaatschap, behalve de kabouters, mogelijk. Er kan dus gegamed worden, maar er moet zeker ook gevoetbald worden. Het sportaanbod wordt aangepast, zodat het inactieve jongeren ook aanspreekt om live te gaan sporten. Jongeren zullen samen met elkaar gamen en vervolgens samen voetballen. Iedereen vanaf 7 jaar oud kan zich aanmelden op www.vvsec.nl/esports.

Kantine omgebouwd

Voor het e-sporten wordt de sportkantine van SEC twee keer per week omgebouwd tot e-sports accommodatie, waar leden met het nieuwe e-sports lidmaatschap tegen elkaar kunnen gamen op verschillende spelconsoles. Er wordt gegamed op 4K televisies met de beste spelconsoles en er is keuze uit allerlei verschillende games. Om het nóg leuker te maken wordt er zelfs een eigen FIFA eCompetitie opgezet. Dit is een competitie waarbij deelnemers gedurende het hele seizoen officiële wedstrijden spelen van het voetbalspel FIFA 19 en strijden om de beste FIFA-speler van SEC te worden. Deelname aan de FIFA eCompetitie is een aanvulling op het gewone e-sports lidmaatschap.

Openingsevenement

Tijdens het weekend van 1 en 2 juni wordt de e-sports-accommodatie geopend met een knallend openingsevenement. De goede combinatie van sportiviteit en gamen is een prachtig voorbeeld van vernieuwend sportaanbod!

  • Datum: 22-05-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Jeugd

Lees ook