Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Actief bijdragen aan de Nationale Sportweek

Op uitnodiging van Verbindion kwamen partners uit de stad bij elkaar voor de startbijeenkomst voor het lokaal sport- en beweegakkoord. Ton Bothoff, bestuurder Verbindion Nieuwegein:

‘Vooruitstrevend trachten we als een van de eerste gemeentes in Nederland het nationale sport en preventieakkoord, samen met een groot aantal samenwerkingspartners uit de sport, het onderwijs de gezondheidszorg en het bedrijfsleven, te vertalen naar een lokaal sport- en beweegakkoord. Als we samen in beweging komen, maken we het voor iedereen mogelijk om op zijn of haar niveau mee te doen met sport en bewegen. Het Hostcityschap van de Nationale Sportweek geeft ons de mogelijkheid de inhoud van het lokaal sport- en beweegakkoord bekendheid te geven en bij te dragen aan een gezondere en gelukkigere Nieuwegeinse samenleving.’

Onlangs zetten Verbindion, de samenwerkende sportverenigingen van Sportpark Galecop, DeMix Fitness & Leefstijl en de gemeente al een handtekening onder de intentieverklaring voor een lokaal sport- en beweegakkoord.

Verbindende kracht van sport

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF:

‘Nieuwegein is een gemeente waar al veel ondernomen wordt op sportgebied. Als een van de eerste gemeenten in Nederland sluiten ze samen met de sportclubs en andere partijen, een sport- en beweegakkoord waarmee nog meer inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen. Nieuwegein zet daarbij ook écht in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport. Iets dat ook centraal staat in de Nationale Sportweek. Nieuwegein is daarmee een uithangbord. We zijn dan ook trots op Nieuwegein als één van onze host cities.’

De Nationale Sportweek lijkt nog wel heel ver weg, maar het is toch goed om er binnen de club al even bij stil te staan. Waren jullie van plan om volgend jaar iets te vieren of iets bijzonders te doen? Kijk dan even of het te combineren valt met de Nationale Sportweek! En als je al ideeën hebt, ga dan misschien al eens langs bij de gemeentelijke dienst voor de sport. Wie weet kunnen jullie samen iets oppakken!

  • Datum: 20-05-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Nationale Sportweek Ledenwerving en –behoud Samenwerking Gemeenten

Lees ook