Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

In het Nationaal Sportakkoord is de ambitie opgenomen om te zorgen voor vitale sportaanbieders. Een belangrijke uitdaging hierbij is dat het voor sportclubs moeilijker wordt om structureel vrijwilligers aan zich te binden. 14% van de verenigingen heeft een tekort aan vrijwilligers, en 40% van de verenigingen heeft een tekort aan (opgeleide) trainers en coaches. Ook is het vrijwilligerskader van de meeste sportverenigingen nog niet zo inclusief en divers als de vereniging zelf. Daar komt bij dat een functie als bestuurslid of vrijwilliger bij een sportclub soms ook kampt met een imagoprobleem, terwijl het wel een goede toevoeging kan en zou moeten zijn op een cv.

Besturen van sportclubs kunnen al cursussen of trainingen volgen om vrijwilligersbeleid vorm te geven. Als aanvulling daarop zijn het ministerie van VWS en het Topteam Sport op zoek naar nieuwe innovatieve oplossingen en concepten die sportclubs concrete tools geven om meer vrijwilligers te werven, de waardering van vrijwilligers te vergroten en te zorgen dat alle activiteiten op de sportclub ook worden ingevuld.

Heeft jouw vereniging dé oplossing? Dan ontvangen zij graag jullie pitch! De beste inzendingen maken kans op een budget van maximaal € 100.000,- om hun oplossing door middel van pilots door te ontwikkelen tot een werkend product.

Je kan je pitch insturen via de challenge-pagina op Starthubs. Daar vind je ook meer informatie over deze innovatiechallenge van VWS en Sportinnovator.

  • Datum: 23-05-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Vrijwilligers Talent voor jouw club

Lees ook