Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Hans Erkens is voorzitter van stichting de Oirsprong en is een groot voorstander van het kinderen spelenderwijs in aanraking brengen met zoveel mogelijk takken van sport. "Als verenigingen verder gaan met het eenzijdig aanbieden van sport, dan haken kinderen af. Het roer moet om. Als kinderen pas op latere leeftijd kiezen voor één sport, vallen ze minder snel uit. Ze kiezen dan namelijk een sport die ze écht leuk vinden en die bij ze past, nadat ze van alles hebben uitgeprobeerd. Bovendien is eenzijdige belasting ook fysiek niet goed. Een brede ontwikkeling is de basis voor een leven lang sporten."

Toekomstbestendig

Daar zijn de zeven sportverenigingen op de Oirsprong inmiddels ook van overtuigd. Al ging dat niet zonder slag of stoot. Op de Oirsprong zijn twee omnisportverenigingen gevestigd en daarnaast een volleybal-, handbal-, tennis- en voetbalclub. Ook is er een schutterij. Samen bieden ze 35 takken van sport aan. Daarnaast is er een kinderdagverblijf, een basisschool en een multifunctioneel centrum waar onder andere muziek- en toneellessen worden gegeven. Erkens: "Iedere vereniging wil eigen leden trekken. Maar inmiddels leeft bij de clubs het idee dat we het samen moeten doen om ons park toekomstbestendig te maken. Bij bijna elke vereniging staat het ledental en het kader onder druk."

De hekken tussen de diverse complexen moeten daarom letterlijk en figuurlijk weg, zegt Erkens. De stichting wil gaan zorgen voor professionele ondersteunende en voorbereidende taken, zoals bijvoorbeeld ledenadministratie. "Alleen het kernproces van de sport ligt dan nog bij de vereniging."

Eén abonnement voor alle faciliteiten

Daarnaast wil de Oirsprong na de zomervakantie starten met een breed sport- en cultuuraanbod voor kinderen tussen 6 en 9 jaar. "We streven naar een abonnementsvorm waarbij voor de trainingen gebruik wordt gemaakt van alle faciliteiten op de Oirsprong", zegt Erkens.

 

  • Datum: 07-05-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Open Club

Lees ook