Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

VRC is een jonge club: opgericht in 2015 door een aantal enthousiaste ouders, die merkten dat de rugbysport de wind mee had en die kans aangreep om de rugbysport ook voor de jeugd in Voorburg/Leidschendam toegankelijk te maken. "We zijn inderdaad een ondernemende club, ja. We begonnen met niets en hebben sinds eind vorig jaar een nieuw veld in Leidschendam. Faciliteiten kregen we niet, dus die hebben we zelf verzorgd. We hebben inmiddels zelf een clubhuis gebouwd en gefinancierd."

Alleen jeugdleden

Bij VRC spelen op dit moment ongeveer 150 jeugdleden. Alleen maar jeugd, een bewuste keuze van het clubbestuur. "Met een heel praktische achtergrond", zegt Peter Kolthof. "We zijn een nieuwe club en jonge jeugdleden zijn makkelijker te motiveren om naar een nieuwe club te gaan dan oudere leden, die ergens al met vrienden lid zijn. Daarnaast is rugby ook een studentensport, wat betekent dat het aantal clubs, dat zich met name op senioren richt groot is."

Enthousiaste ouders

In die korte tijd heeft de club dus al 150 jeugdleden geworven. Dat doen ze op allerlei manieren, zowel via de gebruikelijke media (waaronder nieuws websites, regionale en lokale kranten en tv) en rugby-activiteiten (bijvoorbeeld clinics voor scholen en buitenschoolse opvang, vriendjes en vriendinnetjes trainingen), maar ook door middel van filmpjes. "Dat zijn eigenlijk allemaal enthousiaste ouders, die filmpjes maken. Zo ontstond in januari van dit jaar ook ons promotiefilmpje van de VRC Junioren. En we zijn blij dat het aanslaat!"

  • Datum: 25-06-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving Jeugd Online, social media

Lees ook