Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De dalende sportparticipatie in juli is geen vreemd verschijnsel. Vrijwel elk jaar daalt de deelname aan sport in juli ten opzichte van de maand ervoor. De wisselende weersomstandigheden zijn veelal de oorzaak van deze klassieke zomerdip. Een andere oorzaak is teruglopend sportaanbod bij verenigingen in de zomermaanden. 23% van de Nederlanders waren actief in clubverband, tegenover 29% in de maand ervoor. Daarentegen steeg het aandeel van sporten in ongeorganiseerd verband van 40 naar 42%.

De afname wordt voornamelijk veroorzaakt door de jeugd in de leeftijd 5 t/m 12 jaar. In juni sportte 82% van deze doelgroep nog, terwijl in juli dit percentage gezakt is naar 63%. Ook ten opzichte van het vorige jaar (75%) is een flinke daling te zien.

Jongvolwassenen en jongeren meer actief

Jongvolwassenen waren daarentegen juist actiever dan in de maand ervoor. 72% van de Nederlanders in de leeftijdscategorie 19 t/m 30 jaar sportten in juli, terwijl dat percentage in juni 69% en in juli 2018 67% was. Ook jongeren tussen de 13 en 18 jaar zijn met 73% meer gaan sporten ten opzichte van de maand ervoor (69%).

Fitness meest populair

Met 19% deden de meeste Nederlanders in juli aan fitness, gevolgd door wandelen (17%) en zwemmen (16%). Jongeren tot en met achttien jaar waren vooral actief met zwemmen (34%) en voetbal (19%).

De verwachting is dat de sportdeelname in de maanden augustus en september gaat stijgen. Dit komt vooral doordat de meeste competities in clubverband weer gaan beginnen.

  • Datum: 09-09-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenbehoud Jeugd

Lees ook