Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Onder de nieuwe subsidieregeling, die volgde op afschaffing van de mogelijkheid voor sportstichtingen en -verenigingen om de BTW (veelal 21%) af te trekken, geldt een minimaal te ontvangen subsidiebedrag van 5.000 euro. Bij een subsidiepercentage van 20 procent van de totale investering houdt dat voor sportverenigingen in dat er minimaal 25.000 euro in de accommodatie moet worden geïnvesteerd om voor de regeling in aanmerking te komen.

Bij elkaar optellen
Daarbij is wel belangrijk om te weten dat verschillende investeringen bij elkaar opgeteld kunnen worden en dat ook materialen in de meeste gevallen onder de regeling vallen. Lees hier meer over de subsidieregeling.

Extra subsidie voor duurzame oplossingen
Ook is nog eens 15% (extra) subsidie mogelijk voor investeringen in energiebesparing/duurzame energieopwekking én voor investeringen in het toegankelijk maken van sportaccommodaties voor mensen met een beperking. Van alle aanvragen in 2019, goed voor in totaal 62 miljoen euro, is bij zo’n één miljoen euro om aanvullende informatie gevraagd bij de aanvragers.

Verenigingen die binnenkort aanzienlijke werkzaamheden willen gaan verrichten en al weten dat zij gebruik willen maken van de BOSA-regeling, kunnen dus nog steeds een aanvraag indienen. Dat kan via de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen.

  • Datum: 22-11-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Duurzaamheid Accommodatie

Lees ook