Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het idee ontstond bij de vrijwilligerscommissie van de club uit Haaksbergen. "Wij willen de ouders meer betrekken bij de club als vrijwilliger. Door de verantwoordelijkheid te leggen bij de teams in plaats van bij henzelf, verwachten wij meer resultaat te boeken", legt Nathalie Roffel namens Bon Boys uit. "Verenigen is samen doen, dat is onder meer ook het uitgangspunt van het huidige bestuur."

Het idee is simpel. Elk team moet tijdens het seizoen bar- of schoonmaakdiensten invullen. Wanneer zij kiezen voor schoonmaken, moeten ouders en kinderen één keer een middag met elkaar aan de slag. Zij worden ingedeeld op een datum en ouders kunnen zelf aangeven of ze op die dag komen helpen. "Helpen is vrijblijvend en niet een verplichting. Dat spreekt enorm aan. Omdat de verantwoordelijkheid bij het team ligt, ontstaat er een groot gevoel van saamhorigheid. En wil iedereen in de regel ook meehelpen. Bovendien ervaart iedereen dat vrijwilligerswerk leuk is, het verenigt. Het mes snijdt dus aan verschillende kanten."

Gezellig

In september stond de eerste schoonmaakmiddag op het programma. Een aantal ingeroosterde teams ging vervolgens aan de slag. In een tijdsbestek van twee uur bereikten zij veel. "De tuin aan de voorkant is gedaan, de ramen binnen en buiten zijn gelapt en de kleedkamers hebben een extra schoonmaakbeurt gekregen door onder andere de voegen schoon te maken. Er stond muziek aan en na afloop bleef iedereen wat drinken. Zo was het een hele gezellige middag."

Ook een aantal leden van de vrijdagmorgen schoonmaakploeg kwam langs. "Zij waren heel blij met onze klussen en hebben ook een bedankbericht geplaatst op de website. Heel leuk." De groep is flink geholpen met het werk. "Wij zijn heel blij met deze mensen, maar ze worden wel een dagje ouder. Voor de toekomst moeten we goed bedenken hoe wij hun werk kunnen overnemen. Met dit initiatief is een goede stap gezet. Uiteraard hopen wij dat mensen die helpen, snappen wat er allemaal moet gebeuren en daar ook de lol van inzien. Zij kunnen zich vervolgens als vaste vrijwilliger bij de club aanmelden."

Dit artikel is tot stand gekomen met de bijdrage van KNVB Assist.

  • Datum: 13-11-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers Accommodatie

Lees ook