Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het was vooral de korfbalclub die niet gelukkig was met de urenverdeling van de lokale sporthal. “Het is een probleem waar de club al vijftien jaar mee speelt”, zegt Van der Linde, zelf fervent korfballiefhebber. “DOS ’46 kreeg structureel minder uren toebedeeld dan wenselijk. Andere verengingen hielden krampachtig vast aan hun aantal uren, ook wanneer zij even ruimer in hun jasje zaten. DOS’46 moest onderkomen in andere plaatsen gebruiken om het trainingsschema rond te krijgen. Voor ouders van jeugdleden is het vervelend om hun kinderen te moeten rijden naar andere plaatsen, terwijl zij lid zijn van een dorpsclub.”

Schenking

Een opblaashal op het kunstgrasveld van DOS’46 bleek na onderzoek de beste case. Op die manier kon het veld ook gebruikt worden wanneer het zaalseizoen aanbrak. Bij het rondkrijgen van de financiering kreeg Stichting Airdome Nijeveen hulp uit onverwachte hoek. Een anonieme weldoener droeg 200.000 euro bij, waarvan de helft als donatie. Vanaf dat moment kwamen ook andere investeerders over de streep. Bij elkaar kostte de hal 250.000 euro.

Exploitatie

Hoewel DOS’46 de hoofdgebruiker is van de hal zit er ook een commercieel idee achter de investering. “De komende vijftien jaar is het van belang dat de exploitatie rondkomt”, vertelt Van der Linde. “DOS'46 is grootgebruiker, maar het is ook de bedoeling dat andere clubs uit Nijeveen de hal weten te vinden. Bijvoorbeeld voor het organiseren van toernooien. Maar de opblaashal leent zich ook prima voor andere initiatieven. De komende tijd werken we aan een online omgeving waar instanties zelf het schema kunnen inzien en afhuren. De leden van de korfbalclub zijn er in elk geval erg tevreden over.”

Begin maart wordt de hal afgebouwd en opgeborgen. Van der Linde: “Dan wordt het kunstgrasveld weer gebruikt voor het buitenseizoen. Het is een ideaal systeem.”

KNKV doet onderzoek

Steeds meer clubs verkennen de mogelijkheden voor het plaatsen van een opblaashal op het sportcomplex. De KNKV stelt voorlopig dat het reglementair niet toegestaan is om in een opblaashal competitiewedstrijden te spelen. Het verbond onderzoekt de mogelijkheden voor de toekomst. De volledige regelgeving hieromtrent staat gepubliceerd op de site van het KNKV.

Foto: Facebook DOS '46 Nijeveen

  • Datum: 06-11-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Accommodatie Multifunctionele accommodatie Financiën

Lees ook