Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Door de jaren heen is er veel aandacht geschonken aan sportparticipatie. Diverse doelgroepen werden bereikt. Jaren werd er geroepen ‘de jeugd heeft de toekomst’ maar in een prognose van 2040 is terug te zien dat een groot deel van de gemeenten te maken krijgt en heeft met vergrijzing. Een groot deel van de gemeenten heeft in 2040 35% of meer 65+’ers woonachtig. Daarbij is het zo dat we te maken hebben met een dubbele vergrijzing.


Er zijn meer senioren maar men wordt ook ouder. Dat is van invloed op ons sportaanbod. Immers senioren vragen een andere aanpak, aanbod en benadering dan de jeugd.
Welke invloed dit heeft en hoe je daar als trainer/kader op in kunt spelen, leert u tijdens de bijeenkomst. U gaat zelf ervaren hoe het is om ouder te zijn en ondertussen diverse beweegactiviteiten uit te voeren. En u zult merken, zo gemakkelijk is dat nog niet.
Er wordt gestart met een deel theorie, waarna in de praktijk wordt geoefend.

Kortom een praktische workshop waarin onder andere het volgende aan bod komt:

  • Hoe kun je deze groep zich veilig kunt laten voelen in en buiten de training om
  • Ervaart hoe het is om te bewegen als je ouder bent.
  • Vanuit welke methodieken is het mogelijk aanbod neer te zetten?

 

Meedoen?
Meedoen kan door inschrijving via sportindeventer.nl

Er kunnen maximaal 30 personen inschrijven voor deze training. Dus wees er snel bij!

  • Datum: 26-11-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Lees ook