Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

The White Boys presenteerde begin 2019 grote ambities. De club wilde naar de hoogste klasse in het amateurvoetbal. Busjes zouden de jeugd naar de training brengen en vrijwilligers, spelers en trainers zouden vergoedingen krijgen. De toezeggingen die de toenmalig voorzitter deed konden niet waargemaakt worden. Van de talloze sponsoren die de preses achter de hand zou hebben, kwam weinig terecht, waardoor de club met een financieel gat kwam te zitten.

Vooruitkijken

Een aantal ondernemers, dat tevens betrokken was bij de club, staat nu garant voor de tekorten. Er was sprake van achterstallige betalingen aan leveranciers, vooral de busjesdienst voor kinderen kostte een flinke duit. Maar na de garantstelling kan White Boys Waspik weer vooruitkijken.

Het gebeurt in de praktijk dus vaker dat prachtige plannen te mooi blijken om waar te zijn. Wees als vereniging dan ook altijd op je hoede met welke betrokkenen je in zee gaat. De leden van de club spelen een belangrijke rol in het toezicht hierop. Want tijdens een algemene ledenvergadering kunnen de leden met een positief kritische blik kijken naar de plannen voor de toekomst. En kan een kascommissie de financiële perikelen rond de club tegen het licht houden. Besteed je als club nauwelijks of zelfs geen aandacht aan een ALV, dan is de kans groter dat slechtwillenden ruim baan krijgen om de plannen uit te voeren. Het is dus belangrijk om hier als club zorgvuldig mee om te gaan.

Inspiratie hogere opkomst

Heb je als club moeite om leden warm te maken voor de ALV? Doe dan inspiratie op met de succesvolle voorbeelden van andere verenigingen. Zo koppelde voetbalclub Geuzenmiddenmeer een pubquiz aan de ALV en verdeelde volleybalvereniging Kalinko de onderwerpen van de ALV onder de leden, zodat verschillende doelgroepen zich meer aangesproken voelden. Je kunt dus als club zelf actie ondernemen om de ALV (nog) meer te laten leven binnen de vereniging.

Voetbalvereniging Geuzenmiddenmeer

Volleybalvereniging Kalinko

 

  • Datum: 05-12-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Bestuurlijke vernieuwing Tips en advies Juridisch advies

Lees ook