Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Behalve dat meer mensen zich veilig voelden bij een sportevenement, gaven ook minder mensen aan dat zij wangedrag gezien of meegemaakt hebben. In 2018 voelde 78% van hen zich meestal veilig rond sportwedstrijden. In 2012 was dit 72%. Sportliefhebbers uit het noorden voelen zich het meest veilig. Waarom mensen zich veiliger zijn gaan voelen bij sportwedstrijden is niet onderzocht.

Ondanks de groei van het percentage van mensen dat zich veilig voelden tijdens sportevenementen, is toch ruim een kwart van de ondervraagden getuigen geweest van wangedrag. Het ging hierbij vooral om schelden, pesten of treiteren. Een op de tien bezoekers was getuigen van lichamelijk geweld.

Vrijetijdsomnibus

De genoemde cijfers komen uit de Vrijetijdsomnibus 2018. Dit is onderzoek dat het SCP en het CBS samen uitvoeren onder ruim 3.000 Nederlanders van 6 jaar en ouder. Deze instituten herhalen dit onderzoek sinds 2012 om het jaar.

  • Datum: 24-12-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Veilig sportomgeving Accommodatie Accommodatie

Lees ook