Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Nederlanders zijn samen met de Zweden het meest actief met vrijwilligerswerk. Ook de Denen dragen graag hun vrijwillige steentje bij. In Portugal, Italië en Roemenië doen de mensen het minste aan vrijwilligerswerk.

Ruim een kwart van de vrijwilligers voeren hun taken uit in de sportsector. Daarna volgen ‘scholen’, ‘verzorging en verpleging’ en ‘jeugdorganisaties’. Mannen en vrouwen doen vrijwel even vaak vrijwilligerswerk. Vrouwen vooral op school en in de verzorging, mannen in de sport, het jeugdwerk en de politiek. De belangrijkste motieven om vrijwilligerswerk te doen zijn 'het zelf leuk vinden om te doen' (57%) en 'het fijn vinden om voor een ander iets te doen' (54%). Voor vrouwen is het 'iets voor een ander doen' belangrijker dan voor mannen.

Bekijk hier de infographic. Dit artikel is tot stand gekomen met de bijdrage van de Clubhelden-actie van het AD.

  • Datum: 02-12-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Lees ook