Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Europese Commissie ziet de Solidariteitsprojecten als een belangrijk instrument om jongeren te activeren. Het nemen van initiatief is een belangrijke aanwinst voor zowel de samenleving als de arbeidsmarkt. Door deel te nemen aan het project leveren de jongeren niet alleen een bijdrage aan een betere lokale samenleving, ook bouwen zij aan hun cv, leren hoe het is om samen te werken, maken nieuwe vrienden en ontdekken hun eigen kwaliteiten. Jongeren die met hun idee aan de slag willen via het Solidariteitsproject, dienen een groep te formeren van vijf jongeren 18 en 30 jaar. Het project mag twee maanden tot een jaar duren.

Sportclubs ondersteunen jongeren

Sportverenigingen staan doorgaans midden in de samenleving en hebben ervaring als het gaat met maatschappelijke projecten. Zij zijn dan ook als geen ander in staat de jongeren aan de hand te nemen vóór, tijdens en na het project. Denk hierbij aan hulp bij onder andere de financiële administratie, het projectbeheer en de voeren van gesprekken over de groei van de competenties bij de deelnemers. Er zijn binnen verenigingen vaak ambitieuze jongeren te vinden die graag hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Aan jou als club de taak ze bij elkaar te brengen en samen een idee uit te werken en in te dienen.

Informatie en meedoen

Aan de slag met een project? Kijk dan op de website van European Solidarity Corps. Daar vind je voor zowel de jongeren, als voor organisaties alle benodigde informatie om aan de slag te kunnen. De totale subsidiepot voor de Solidariteitsprojecten bedraagt ruim € 260.000,-.

Organisaties

Jongeren

  • Datum: 13-12-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Financiën Subsidies Bestuur & organisatie Samenwerking Open Club

Lees ook