Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Staatssecretaris Paul Blokhuis presenteerde onlangs deze maatregel, die opgesteld is in het kader van de afspraken die opgesteld zijn in het Nationaal Preventieakkoord. De e-learning is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van sportkantines. Het helpt het barpersoneel bijvoorbeeld om beter om te gaan met de naleving van de leeftijdsgrens en het niet schenken aan dronken personen. Met de juiste kennis kunnen zij goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties.

Voor Elkaar | Sport

In drie modules afgesloten door een toets, leren gebruikers welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe zij moeten reageren in lastige situaties en vooral hoe zij kunnen voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen. Voor medewerkers zonder een sociale hygiëne diploma is het een snelle, toegankelijke en leuke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt, voor medewerkers met een diploma een waardevolle opfriscursus.

Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine.

Gratis te gebruiken

De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen ter bevordering van verantwoord alcohol gebruik in de sportkantines. De bijscholing is gratis te gebruiken voor de hele sport. Klik hier voor meer informatie over de e-learning en ga ermee aan de slag.  \

  • Datum: 17-01-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Personeel Vrijwilligers Opleidingen en bijscholingen Bestuur & organisatie Veilig sportklimaat Kantine Alcohol en sport Wet- en Regelgeving kantine Hygiënecode

Lees ook