Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Koningsspelen van 2020 vinden plaats op 17 april en beginnen met een gezamenlijk Koningsontbijt, dat voor het achtste jaar op rij gratis wordt verzorgd door de Jumbo. Bij het ontbijt worden de kinderen gestimuleerd om gezonde, verrassende en leuke belegcombinaties te maken.

Na het gezamenlijke ontbijt beginnen de sportieve activiteiten, waarbij de focus ligt op het bij elkaar brengen van scholen en sportaanbieders. Als dat lukt is er sprake van een Koningsmatch: een samenwerking tussen een basisschool en een sportvereniging om het sportieve gedeelte van de Koningsspelen vorm te geven. De sportvereniging kan dit doen door een clinic te geven, haar accommodatie beschikbaar te stellen of door vrijwilligers te leveren.

Hand in hand

Richard Krajicek is een van de initiatiefnemers voor de Koningsspelen. Hij was dan ook aanwezig bij de bekendmaking van het thema voor dit jaar, ‘HAND IN HAND’. “Meedoen aan sport, een goed ontbijt en plezier hebben, is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zegt Krajicek. “Door op jonge leeftijd al te leren dat het volstrekt vanzelfsprekend is dat iedereen meedoet, willen wij met de Koningsspelen bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden samenleving.”

Ook meedoen?

In 2019 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen mee, afkomstig van 6000 basisscholen. Wil je dit jaar meedoen met jouw club? Inschrijven voor de Koningsspelen kan tot en met 29 februari via https://www.koningsspelen.nl/inschrijven/sportverenigingen/. Scholen en sportaanbieders die een Koningsmatch willen vinden, kunnen elkaar op www.koningsspelen.nl/koningsmatch met één druk op de knop vinden.

  • Datum: 31-01-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Onderwijs Bestuur & organisatie

Lees ook