Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Doelstellingen van de Routekaart verduurzaming sport

Het eerste, voorlopige eindpunt dat op de Routekaart staat aangegeven, is het jaar 2050. Tegen die tijd moeten alle sportaccommodaties in Nederland CO2-arm zijn, dient er gebruik gemaakt te worden van circulaire materialen, mag er géén gebruik meer gemaakt worden van gewasbeschermingsmiddelen en behoort de sportomgeving klimaatadaptief zijn. Op het eerste gezicht lijkt dat een flinke opgave, maar door het hele land heen zijn er al verschillende clubs en gemeenten die een eerste hand hebben gelegd aan de verduurzaming van hun sportaccommodatie. De clubs krijgen hierbij ondersteuning middels subsidies, financieringen en monitoring van het verduurzamingsproces.

Een start maken met verduurzaming

Heeft je gemeente de eerste stap naar verduurzaming nog niet weten te zetten? Dan is het raadzaam om binnenkort één van de 27 bijeenkomsten van de zogeheten Duurzaamheidstour bij te wonen. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door verschillende experts van allerlei organisaties en vinden plaats door het hele land. Hierbij verkrijg je de kennis die je nodig hebt om te starten met het energieneutraal en groener maken van je sportaccommodatie. Zo ga je op bezoek bij een reeds verduurzaamde sportaccommodatie en ontvang je informatie over de ondersteuning die je op lokale schaal kunt krijgen. Ook krijg je de inhoud van de Routekaart verduurzaming sport nog eens helder uitgelegd en word je geïnspireerd om niet alleen je eigen sportaccommodatie te verduurzamen, maar om ook collega-gemeenten of sportaccommodaties aan te sporen. Uiteindelijk ga je onder begeleiding van experts zelf aan de slag om een gepersonaliseerde duurzaamheidsroute uit te stippelen voor de sportaccommodaties binnen je gemeente.

Aanmelden voor de Duurzaamheidstour

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor gemeenten en andere professionals die aan de slag willen gaan met het verduurzamen van hun sportaccommodaties. Interesse om deel te nemen aan één van deze bijeenkomsten? Schrijf je dan in via https://sportengemeenten.nl/aanmelden-duurzaamheidstour-2020/.

  • Datum: 17-01-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Duurzaamheid Wet- en regelgeving Gemeenten

Lees ook