Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

“Ik besloot met een aantal voetbalmoeders zelf te gaan voetballen”, vertelde Jolanda tegenover Sportplezier. “Want we stonden toch al bij de training van onze kinderen te kijken, dus waarom dan niet zelf tegen een bal trappen? Inmiddels trainen we elke donderdagavond en spelen we vrijdag een 7x7 wedstrijd. Gaaf hè?” Het initiatief om samen met andere voetbalmoeders te gaan voetballen bestaat al vier seizoenen en is niet het enige voorbeeld van Jolanda’s kwaliteit om mensen te binden, te enthousiasmeren en om nieuwe verenigingsactiviteiten te starten.

Ze bedacht namelijk ook het Prosecco vrouwenvoetbaltoernooi, dat in de regio inmiddels is uitgegroeid tot een jaarlijks fenomeen en in nationaal opzicht het grootste vrouwenvoetbaltoernooi van het land genoemd mag worden. Daarnaast trad ze toe tot het bestuur van SC ’t Gooi, waar ze inmiddels de functie van vicevoorzitter bekleedt. “Maar”, benadrukte ze, “het is niet altijd makkelijk geweest hoor. Ik ben best een wervelwind en voor sommigen was dat wel even wennen. Maar gelukkig staan alle neuzen nu dezelfde kant op en maken we een geweldige bloei door als club. Dat hebben we echt samen voor elkaar gekregen. Door goed te luisteren en elkaars kwaliteiten te benutten.”

Wil je zelf aan de slag met het werven van vrijwilligers? Op de website van Voorclubs vind je veel bruikbare informatie en succesvolle voorbeelden van andere clubs.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sportplezier.nl.

 

  • Datum: 09-01-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Ouders Bestuurlijke vernieuwing Vrijwilligers Bestuur & organisatie

Lees ook