Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Vries is penningmeester van De Reddingsklos en geeft toe dat in een kleine vereniging meestal meer dan genoeg te doen is voor de bestuursleden. "We hebben een kleine 200 leden, en zijn binnen de club druk met allerlei activiteiten. We geven trainingen, bewaken evenementen zoals het Drakenbootfestival hier in Helmond of de Braverun, een obstaclerun. Vorig jaar zijn we ook gestart met het bewaken van de campingplas in Asten. We bieden zwemles aan voor kinderen, die helaas meestal na het behalen van het C-diploma stoppen. En dan geven we nog trainingen voor snorkeldiploma's."

Aanhaken

Genoeg te doen, dus. Maar toch besloot het bestuur dat ze aan de oproep om mee te praten over het lokale Sportakkoord gehoor wilden geven. De Vries is daar blij om. "We zijn naar de bijeenkomsten gegaan om in eerste instantie te luisteren. Maar al gauw merkten we dat ook wij goede ideeën konden inbrengen. Zo hebben we aandacht gevraagd voor onze problematiek om vrijwilligers te vinden, die les kunnen geven aan de kinderen. En konden wij regelmatig aanhaken bij goede ideeën van andere partijen."

In december 2019 werd het Helmonds Sportakkoord ondertekend. "Op dit moment ondernemen wij zelf geen acties, maar we nemen wel deel aan initiatieven van anderen. Zo geeft in Helmond JIBB+ al enkele jaren een boekje uit, waarin alle mogelijkheden voor de jeugd om te bewegen worden verzameld. Daar hebben we voorheen nooit aan meegedaan, en nu wel! En zo was er een sportschool, die daar ook bij betrokken was en die met het goede idee kwam om te kijken of we die structuur van 'abonnementje hier, abonnementje daar' wellicht niet anders kunnen aanpakken."

Het levert altijd wat op

De Vries ziet zeker voordelen in het meepraten over het lokale Sportakkoord. "Uiteraard, het kost tijd. Maar je hoeft niet met extra werk daarvandaan te komen. Maar door de grote verscheidenheid aan deelnemers levert het wel vaak iets op. Nog een voorbeeld: de tennisvereniging heeft op haar Facebook-pagina een actie 'Verenigingen helpen Helmond' gestart. Daar kun je allerlei dingen kopen, die je anders veel duurder betaald had. Dat versterkt ook de band tussen de clubs. Ik denk dat je altijd wat uithaalt, als je meedoet. Al is het maar een netwerk!"

  • Datum: 10-02-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Sportakkoord Samenwerking Andere sportclubs Wat betekent het Sportakkoord voor jouw club? Bestuur & organisatie

Lees ook