Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingevoerd. Deze wetgeving stimuleert vaste dienstverbanden voor werknemers en meer zekerheid in werk en inkomen voor flexwerkers. Zo betalen werkgevers vanaf dit jaar een lagere WW-premie voor werknemers met een vast contract en krijgen payrollwerknemers een betere rechtspositie en betere arbeidsvoorwaarden. Verder zijn er wijzigingen doorgevoerd in de ontslagregeling en de transitievergoeding.

Nieuwe ontslagregeling

In 2019 mocht je een werknemer niet ontslaan door een combinatie van bijvoorbeeld een licht verstoorde verhouding en een beetje ontevredenheid over zijn functioneren. De verhouding was immers niet ernstig verstoord en de werknemer deed zijn werk niet overdreven slecht. Met ingang van 2020 mag je een werknemer door een combinatie van twee minder zware redenen wél ontslaan. Een ontslagen werknemer kan bij een dergelijk ontslag nog wel een extra vergoeding krijgen, bovenop de transitievergoeding.

De transitievergoeding is een bedrag dat een werknemer krijgt als hij wordt ontslagen. Ook hiervoor gelden nieuwe regels: vanaf 2020 hebben werknemers vanaf hun eerste werkdag recht op een transitievergoeding. Tot vorig jaar kreeg een werknemer pas na twee werkjaren recht op de deze financiële tegemoetkoming. Meer informatie over de wijzigingen in de ontslag- en transitieregeling vind je hier.

Financiële zaken

Volgens de werkkostenregeling (WKR) mag je werknemers onbelaste vergoedingen geven tot 1,7% over de eerste €400.000 van het loon van al je medewerkers bij elkaar opgeteld. Voor een bedrag boven de €400.000 geldt een percentage van 1,2%. Ook het minimumloon voor werknemers van 21 jaar en ouder gaat omhoog. Bij een fulltime dienstverband verdient iemand in 2020 per maand minimaal €1653,60. Als je meer wil weten over de financiële wijzigingen, dan lees je dat in dit artikel.

Stimuleren van duurzaamheid

In tegenstelling tot de WAB bestaat de Energie-investeringsaftrek (EIA) al meerdere jaren. Deze investeringsaftrek moedigt duurzame en innovatieve projecten aan, waarbij de focus in 2020 nog meer ligt op het verminderen van de uitstoot van CO2. Verenigingen mogen 45% van de kosten voor hun energiezuinige investeringen aftrekken, mits de investering op de Energielijst van 2020 staat. Alle informatie over de EIA lees op deze pagina.

  • Datum: 07-02-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Wet- en regelgeving Personeel Arbeidsrelatie, vergoedingen, contracten Duurzaamheid Wet- en regelgeving Financien en subsidies

Lees ook