Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

‘’Alle verenigingen in Ede waren uitgenodigd voor een gesprek om mee te denken over het Sportakkoord. Daar zijn we op ingegaan en we hebben een aantal ideeën ingestuurd, die wij graag behandeld zien in het Sportakkoord’’, zegt Jan Vellinga, voorzitter van de Edese IJsvereniging. “Het is van belang dat iedereen kan blijven sporten en verenigingen spelen daar een belangrijke rol in. Tegelijkertijd zie je dat veel clubs voor dezelfde uitdagingen staan: nieuwe leden en vrijwilligers werven en financieel gezond blijven. Voor de toekomst van veel verenigingen is het belangrijk een nieuwe, jongere groep aan ons vrijwilligersbestand toe te voegen.”

Vijf centrale thema’s

In het Sportakkoord staan vijf thema’s centraal: ‘sport en bewegen voor iedereen’, ‘kinderen vaardig in bewegen’, ‘vitale sportaanbieders’, ‘sport, zorg en gezondheid’ en ‘duurzame sportinfrastructuur.’ Vellinga vertelt dat deze thema’s aansluiten bij het beleid en de activiteiten van de Edese IJsvereniging. “We willen een open sportpark in Ede, waar onze schaats- en skeelerbaan een prominente rol in speelt. Daarnaast hopen we een piste van tweehonderd meter lang aan te leggen. Dat is weer een extra service naar onze huidige én toekomstige leden.”

Samenwerking met gemeente

Vellinga denkt dat het altijd goed is om mee te denken en te beslissen over het sportbeleid binnen je gemeente. Je kunt bijvoorbeeld ook invloed uitoefenen op de verdeling van gelden. “Veel verenigingen wensen een nieuw voetbalveld of een nieuwe tennisbaan. Om dat te realiseren, heb je hulp en steun van de gemeente nodig. Het is dus alleen maar goed dat verenigingen en gemeenten nauwer gaan samenwerken. Ik denk dat alle clubs de positieve effecten van het Sportakkoord gaan merken.”

  • Datum: 25-02-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Sportakkoord Gemeenten Samenwerking Andere sportclubs

Lees ook