Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Koningsspelen van vinden dit jaar plaats op 17 april en beginnen met een gezamenlijk Koningsontbijt, dat voor het achtste jaar op rij gratis wordt verzorgd door de Jumbo. Het ontbijt bestaat uit een combinatie van verantwoorde en lekkere, feestelijke producten. Hiermee worden de kinderen gestimuleerd om gezonde, verrassende en leuke belegcombinaties te maken. Zo krijgen zij genoeg energie voor het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

Koningsmatch

Na het gezamenlijke ontbijt beginnen namelijk de sportieve activiteiten, waarbij de focus ligt op het bij elkaar brengen van scholen en sportaanbieders. Als dat lukt is er sprake van een Koningsmatch: een samenwerking tussen een basisschool en een sportvereniging om het sportieve gedeelte van de Koningsspelen vorm te geven. Als sportvereniging kun je dit doen door bijvoorbeeld een clinic te geven, je accommodatie beschikbaar te stellen of door vrijwilligers te leveren. Zo help je niet alleen basisscholen in de buurt, maar laat je een grote groep kinderen ook op een eenvoudige manier kennismaken met je sport en werf je misschien zelfs nieuwe leden.

Hand in hand

Richard Krajicek is een van de initiatiefnemers voor de Koningsspelen. Hij was dan ook aanwezig bij de bekendmaking van het thema voor dit jaar, ‘HAND IN HAND’. “Meedoen aan sport, een goed ontbijt en plezier hebben, is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zei Krajicek. “Door op jonge leeftijd al te leren dat het volstrekt vanzelfsprekend is dat iedereen meedoet, willen wij met de Koningsspelen bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden samenleving.” Traditiegetrouw is er ook een Koningsspelenlied, gemaakt door Kinderen voor Kinderen. De titel van het lied, dat op 20 maart uitkomt, is net als het thema ‘HAND IN HAND’.

Inschrijven tot 1 maart

In 2019 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen mee, afkomstig van 6000 basisscholen. Wil je dit jaar meedoen met jouw club? Inschrijven voor de Koningsspelen kan tot 1 maart op deze pagina, dus doe dat nog snel!

  • Datum: 26-02-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Andere sportclubs Ledenwerving Onderwijs

Lees ook