Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Jaarlijks vragen zo’n 1,2 miljoen mensen een VOG aan. Een gering percentage van deze aanvragen wordt geweigerd, namelijk 0,33%. Ondanks deze cijfers ervaren mensen enkele hobbels om uiteindelijk een VOG-aanvraag te doen. Dit komt vooral door het (verkeerde) zelfbeeld. Mensen schatten hun kansen op een VOG vaak laag in. Onterecht, zo blijkt uit de cijfers. Immers hoeft niet ieder strafbaar feit een VOG in de weg te staan.

De VOG-check van Justus, de organisatie die de VOG afgeeft, moet ervoor zorgen dat de valse terughoudendheid tot een minimum beperkt wordt. Door antwoord te geven op drie vragen berekent de tool de kansen voor een positieve aanvraag. De vragen gaan over de leeftijd, de branche waarin de persoon actief wil zijn en een mogelijk stafblad. Voor mensen met een strafblad worden de kansen uitgesplitst per branche (bijvoorbeeld horeca, kinderopvang, beveiliging, etc.). Daarmee toont de VOG-check aan dat een lage kans op een VOG in één branche niet automatisch een lage kans in álle branches betekent.

Twijfel je over het doen van een VOG-aanvraag? Doe de VOG-check en bekijk jouw kansen.

Doe de VOG-check

  • Datum: 16-03-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Veilig sportklimaat Hoe voorkom ik ongewenst gedrag? Vrijwilligers en personeel

Lees ook