Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Kasper Doesborgh is voorzitter van de Harderwijkse hockeyclub De Mezen. “Na investeringen in onze nieuwe accommodatie hebben wij geen buffer meer”, geeft hij aan. “Het geldpotje is leeg, dus deze crisissituatie is drama. De bankkosten worden opgeschort, maar de andere kosten lopen door, terwijl we de komende maanden heel veel inkomsten missen. Met die vierduizend euro kunnen we het gat in de begroting iets kleiner maken.’’

“Wij weten niet hoe lang dit gaat duren”, vertelt Anton Westenberg, de voorzitter van voetbalvereniging WVF uit Zwolle. “Als het drie weken stilligt zal de financiële impact anders zijn dan na drie maanden. De vierduizend euro zal de financiële aderlating enigszins beperken; dat is belangrijk in deze tijd.”

De Zutphense korfbalvereniging KVZ is sterk afhankelijk van de inkomsten uit de kantine, aldus voorzitter Henk Jan Milius. “We zijn een financieel gezonde vereniging, maar dit is een enorme aderlating. Misschien kunnen we dit opvangen door na 1 juni de familiedag groots op te zetten en nog meer evenementen te organiseren. We kijken bij onze bestuursvergadering naar wat we met de eventuele teruggave van vierduizend euro kunnen doen.”

Aanvragen van tegemoetkoming

Wanneer je als sportvereniging een aanvraag voor de vierduizend euro wil doen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je een KvK-nummer hebben, er moet een fysieke inrichting buiten het eigen huis zijn waar de sportactiviteiten worden uitgevoerd en je moet doorlopende lasten hebben, in plaats van personeelslaten. Als sportclub mag je vervolgens wel zelf bepalen waar je het geld aan besteedt.

De aanvraag voor de tegemoetkoming doe je op deze pagina en zal binnen drie weken worden goedgekeurd en uitbetaald. Je kunt tot en met vrijdag 26 juni 2020 een aanvraag indienen.

  • Datum: 31-03-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Coronavirus Financiën Wet- en regelgeving Subsidies

Lees ook