Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Rond thuiswedstrijden van het eerste team kun je er niet omheen op het sportpark van de club uit het Noord-Hollandse Hoogkarspel. De jonge leden van Spirit ’30 verkopen snoep en koffie, halen glazen op, strikken mensen langs de lijn voor de loterij en verrichten zelfs persoonlijk de verloting. Om de twee weken is een ander team aan de beurt. “We zijn blij verrast, anders kan ik het niet omschrijven”, verwoordt Huib Heldens, coördinator van het vrijwilligerswerk van de kinderen. “Het animo binnen de teams is enorm groot en ook binnen de rest van de vereniging is het positief ontvangen. Wanneer een enthousiaste jongeling langskomt met de lootjes of de glazen komt ophalen, geeft dat toch een andere sfeer. Hun kinderlijke enthousiasme zorgt voor veel vrolijke gezichten.”

Jong betrekken

Behalve de voordelen op korte termijn, ziet Heldens nog een ander voordeel. “Door de jeugd op jonge leeftijd te betrekken bij het vrijwilligerswerk kun je ze meer bij de club betrekken en wordt het voor hen de normaalste zaak van de wereld om zich in te zetten voor de vereniging. En daar heb je later alleen maar profijt van. Als het lastig is om vrijwilligers te vinden die structureel iets willen doen voor de club, dan moet je in een andere vijver gaan vissen. De jeugd is een perfecte vijver daarvoor.”

Coördinator aanstellen

Om alles in goede banen te leiden adviseert Heldens om een coördinator aan te stellen. “Er komt veel op je af en als je ook nog andere taken hebt, zoals ik, wordt het wel wat veel. Dat zou ook mijn tip zijn naar andere verenigingen die hier iets mee willen doen. Maar buiten dat zou ik het zeker aanraden aan andere verenigingen. Met het oog op de toekomst, maar ook gewoon omdat het onwijs veel energie geeft binnen de vereniging.”

  • Datum: 11-03-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Vrijwilligers

Lees ook