Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Leidschendam-Voorburg heeft van de rijksoverheid 120.000 euro gekregen om te verdelen onder de deelnemende verenigingen en organisaties. Zij onderschrijven allemaal de ambities uit het Sportakkoord en willen er een actieve bijdrage aan leveren. “Zij hebben contact met de mensen die we graag in beweging willen krijgen”, legt wethouder Nadine Stemerdink uit. “We merken dat deze partners daarin ook een rol voor zichzelf zien. Ik ben daar heel blij mee. En zij hebben al heel wat inwoners in beweging gekregen, dus we zijn al heel goed bezig. Dit is dan ook de plus op wat we al doen: nog meer focus, nog meer samenwerken. En natuurlijk zijn nog meer partners welkom om mee te doen”

Zes thema’s

Het Sportakkoord bestaat uit zes thema’s: vitale sportaanbieders, duurzame sportinfrastructuur, inclusief sporten en bewegen, focus op ouderen, focus op jongeren en gezonde keten. Stemerdink: “Met de partners gaan we per thema een praktisch vervolg geven aan de gemaakte afspraken. Wie gaat wat doen en wanneer? Daar gaan we elkaar scherp op houden. Samen gaan we ervoor dat iedereen in Leidschendam-Voorburg met plezier kan sporten en bewegen.”

Hulp van sportformateur

Bij het sluiten het lokale Sportakkoord schakelde Leidschendam-Voorburg de hulp is van René van den Burg, een sportformateur vanuit de overheid. "Leidschendam-Voorburg had al een visie op sport en bewegen”, vertelt hij. “Er was hier al heel veel op sportgebied en aan bewegingsactiviteiten.” Met behulp van Van den Burg zocht de gemeente vervolgens naar nieuwe partijen die de bestaande activiteiten nog beter konden maken én naar nieuwe activiteiten. “Daar is samen hard aan gewerkt. Leidschendam-Voorburg mag trots zijn op het resultaat!”

  • Datum: 06-03-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Sportakkoord Gemeenten Subsidies Samenwerking

Lees ook