Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

"Onze ervaring inmiddels is dat het best moeilijk is om verenigingen op afstand te informeren, bijvoorbeeld door middel van nieuwsbrieven of onze website. Zo'n bijeenkomst, waar veel bestuurders naar toe komen, is véél zinvoller. Maar dan moeten ze wel komen. En dat is gelukkig bij ons Nationaal Hockeycongres al vele jaren het geval. De keuze om dit jaar als thema 'Samen werken aan de toekomst - Wat betekent het Sportakkoord voor jouw vereniging?' te kiezen lag voor de hand, daar zijn nu vrijwel alle clubs mee bezig. En met die keuze konden we als bond ook laten zien dat wij het belangrijk vinden."

Alles gelinkt aan het thema

"Tijdens het congres keken we samen naar de vele mogelijkheden en kansen die het Sportakkoord hockeyverenigingen biedt. Zo vond er in het plenaire ochtendprogramma een sessie over het Sportakkoord plaats, hadden alle verdiepingssessies een link met één van de thema’s van het Sportakkoord en gaven we een folder over het Sportakkoord mee in de goodiebox, die verenigingsbestuurders na afloop kregen uitgereikt."

Grote verschillen

Toch is het best moeilijk om alle bestuurders op de juiste manier te informeren, vertelt van Zinnicq Bergmann. "Dat heeft ermee te maken dat een deel van de verenigingen al volop aan de slag is binnen hun gemeente. Daar is al een lokaal Sportakkoord ondertekend en zijn de clubs goed geïnformeerd, en hebben behoefte aan diepgang. Een ander deel daarentegen is nog niet zo goed op de hoogte, omdat er in hun gemeente pas de eerste stappen worden gezet om te komen tot een lokaal Sportakkoord. Die clubs hebben basiskennis nodig. Dat kregen we ook terug in de evaluatie."

Services

De clubs die al aan de slag zijn lieten op het congres zien dat ze graag bereid zijn hun kennis te delen en een netwerk op te bouwen. Zij wilden vooral meer informatie hebben over de services, die in dat kader aan de verenigingen aangeboden worden. "Vooral voor de opleidingen voor technisch kader hebben deze clubs veel belangstelling." Andere clubs hebben vanuit het verleden minder contact met hun gemeente of lokale/regionale sportbedrijf, voor hen is het minder vanzelfsprekend gelijk deel te nemen. "Aan deze clubs geven we vooral de boodschap mee dat het belangrijk is dat ze aangehaakt blijven."

  • Datum: 02-03-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Sportakkoord Samenwerking

Lees ook