Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De reclameborden staan bij het hoofdveld van de Brabantse voetbalclub en zijn achttien meter lang. “Ze bestaan uit een draaibare onderdelen, een soort driehoeken”, legt Van der Heijden uit. “Op één kant van het bord staat reclame, op de tweede kant zijn zonnepanelen geplaatst en op de derde kant zit een luchtzuiveringssysteem. Als er een wedstrijd wordt gespeeld, is de reclame zichtbaar. Wanneer er geen wedstrijden zijn, dan wekken de zonnepanelen energie op. De luchtzuivering werkt altijd.”

Verlaagde energierekening

De nieuwe reclameborden zijn afkomstig van het bedrijf Softs. Zij benaderden honderd grote amateurclubs in Nederland, waaronder VV Gemert. De plaatsing van de borden kostte de club niks, maar ze moeten er wél iets voor terugdoen: sponsors regelen die hun naam tijdens wedstrijden terug willen zien op de reclameborden. De verbintenis tussen Softs en VV Gemert duurt vijf jaar. Aan het eind van de periode zal de energierekening van VV Gemert flink verlaagd zijn.

Signaal afgeven

Het realiseren van ‘groene’ reclameborden is niet de enige duurzame ontwikkeling die VV Gemert doorvoerde. Softs stelt namelijk ook driehonderd vierkante meter aan zonnepanelen beschikbaar, die de voetbalclub op het dak van haar kantine gaat laten plaatsen. VV Gemert betaalt voor de plaatsing, maar de opbrengst van de zonnepanelen gaat naar de clubkas. Van der Heijden is tevreden met de duurzame stappen die zijn vereniging zet. “Wij zijn een behoorlijk grote club in de regio, die nu een signaal afgeeft. Wij laten als club zien dat we voor verduurzaming gaan.”

  • Datum: 20-03-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Financiën Accommodatie Duurzaamheid Financien en subsidies Praktijkverhalen duurzaamheid

Lees ook