Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het is belangrijk om eerlijk, open en transparant te zijn naar je leden toe. Clubs die hun gevoelens op papier zetten en laten zien wat er bij hen allemaal speelt, krijgen meer steun van hun leden. Je kweekt vertrouwen door helder uit te leggen dat de huidige periode ook voor het bestuur onzeker is en door aan te geven welke gevolgen de coronacrisis voor je club heeft. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat leden minder snel hun lidmaatschap op zullen zeggen.

Kijk naar kansen

Door als club te denken in mogelijkheden, kun je toch iets positiefs maken van de huidige situatie. Samenkomen met je leden is in fysiek opzicht niet toegestaan, maar wel in de online wereld. Verschillende clubs roepen hun leden dan ook op om samen mooie dingen neer te zetten. Zo heb je als vereniging toch een verenigende rol en voelt iedereen zich, in deze wat eenzamere tijd, verbonden met de club en de andere leden.

Niet opgeven en verbonden blijven

Verschillende sportverenigingen in Rotterdam zijn aan de slag gegaan om er het beste van te maken. Korfbal- en jeu de boules vereniging Nikantes organiseerde bijvoorbeeld een digitale huldiging voor de kampioenen. Medewerkers en sportcoaches van De Betrokken Spartaan, de maatschappelijke tak van Sparta Rotterdam, brachten bloemen naar zorginstellingen in de regio. Schaakvereniging Erasmus zette een online schaaktoernooi op en handbalvereniging Atomium ’61 gooit een bal de digitale wereld in. Als je genomineerd wordt om de bal te ‘vangen’, laat je een trucje zien en speel je de bal door naar het volgende lid van de vereniging. Zo laten ze zien dat ze niet opgeven en toch nog met elkaar verbonden zijn!

Meer informatie

Hierboven staat slechts een greep uit de ideeën van Rotterdamse sportclubs. Voor alle leuke en mooie initiatieven in regio Rotterdam, klik dan hier!

  • Datum: 22-04-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Coronavirus Ledenbehoud Betrokkenheid met je leden Bestuur & organisatie

Lees ook