Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Door de coronacrisis gaan trainingen niet door en zijn wedstrijden geannuleerd. Hierdoor drogen de inkomsten van voetbalverenigingen snel op, terwijl de vaste lasten nog wel doorlopen. Het steunpakket vertegenwoordigt een totaalbedrag van elf miljoen euro, dat bestaat uit donaties, maatregelen en tegemoetkomingen. De donaties van de Oranjespelers en ING zijn bedoeld voor het amateurvoetbal, de steun van de KNVB is voor zowel het amateur- als het professionele voetbal.

De plek waar het ooit begon

Het netwerk van amateurvoetbal in Nederland bestaat uit zo’n drieduizend verenigingen, met duizenden vrijwilligers en 1,2 miljoen voetballers. De spelers en speelsters van Oranje gaven aan graag te willen helpen aan een sterke amateurvoetbalomgeving. Het is immers de plek waar het voor hen zelf ook ooit begon.

Ondersteuning voor alle amateurclubs

De ING is al ruim tien jaar lang hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal. De bank ondersteunt niet alleen de nationale selecties, maar ook meer dan vijfhonderd amateurverenigingen. Vooral de amateurverenigingen die binnen het midden- en kleinbedrijf vallen, komen mogelijk in financieel zwaar weer terecht. Ten tijde van de coronacrisis steunt ING daarom álle amateurclubs, bovenop de al lopende sponsorverplichtingen.

Eigen reserves aanbreken

De steun van de KNVB voor het betaald voetbal bestaat uit het versneld beschikbaar stellen van middelen, en uit de opschorting van een halfjaar voor de aflossingen op leningen die sommige verenigingen bij de voetbalbond hebben. Daarnaast gaat de KNVB uit de eigen reserves nog geld vrijmaken om de clubs te ondersteunen. Het betreffen de eigen reserves van de sectie betaald voetbal.

  • Datum: 06-04-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Coronavirus Financiën Sportbonden Samenwerking

Lees ook