Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Zoals dit artikel beschrijft, is het raadzaam om groot onderhoud nu alvast te doen. Begin april begon de gemeente Coevorden dan ook met het vervroegde veldonderhoud. VV K.S.C. in Schoonoord en VV Raptim waren de eerste, maar nog vóór de zomer start de gemeente ook met de werkzaamheden bij VV Sleen, VV Sweel, VV Dalen, NKVV, VV Protos, VCG en Germanicus.

Veranderende vraag

“Aanvankelijk bestond er in Coevorden veel vraag naar kunstgras”, zo stelde sportwethouder Joop Brink. “Maar die vraag veranderde langzaam, onder meer vanwege de hoge kosten. Maar ook door goede alternatieven, de voorkeur voor natuurgras en het feit dat kunstgras niet duurzaam is.” Eén van die alternatieven is de aanleg van hybride velden, renovatie en een verbetering van de bovenste laag met gravel. “De totale investering bedraagt twee miljoen euro, waarvan 1,6 miljoen euro voor de rekening van de gemeente is.” De resterende vier ton betaalt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport middels de BOSA-subsidieregeling.

Jaarlijks geld beschikbaar

Volgens planning moet het eerste deel van het veldonderhoud in Coevorden eind juli afgerond zijn. Het tweede deel zal plaatsvinden in 2021, waarmee de gemeente in totaal liefst 27 sportvelden aanpakt. Hiervoor is een budget van in totaal vier miljoen euro beschikbaar. In 2018 besloot de gemeenteraad van Coevorden al om jaarlijks, vijf jaar lang, geld te reserveren voor het de verbetering van de kwaliteit van sportcomplexen in de gemeente.

  • Datum: 13-04-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Subsidies Financiën Coronavirus

Lees ook