Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Heeft jouw club sportvelden in eigen beheer? Of is de gemeente daarvoor verantwoordelijk? Volgens BSNC is het een goed idee om nu, waar er niet gesport wordt op de velden, de renovatie uit te voeren. “Zo kunnen de clubs samen met de gemeenten op tijd klaar zijn om straks het nieuwe seizoen in te gaan.”

Groot onderhoud naar voren halen

Clubs laten hun velden in de zomermaanden renoveren, zodra de competities stil liggen. In de maanden maart t/m mei komen deze renovaties via aanbestedingen al op de markt. BSNC-voorzitter Edward van der Geest: “Door de corona-crisis ligt de sport nu stil. En het is de vraag voor hoe lang nog. Door werk naar voren te halen voorkomen clubs en gemeenten dat de renovatie van velden straks gaat knellen. Dat risico ontstaat namelijk als de competities gaan opschuiven. Bovendien houdt het de bedrijven overeind die het onderhoud moeten doen.”

Sport ligt nu stil

Afhankelijk van hoe het allemaal verder gaat is het dus wellicht best goed om nu het groot onderhoud te laten doen. Zo kunnen de velden in elk geval zeker benut worden, zodra dat weer toegestaan is. En mocht dan een deel van de competitie nog in de zomer doorlopen, dan komt het onderhoud niet in het gedrang. Dit geldt zowel voor natuur- als voor kunstgrasvelden.

Uitstel kan tot problemen leiden

Volgens BSNC is het in elk geval een risico, als de sport weer op gang komt en het onderhoud nog niet gedaan is. Hun advies is om nu slim te plannen om zo problemen na de zomer te voorkomen. Overweeg binnen je bestuur wat jouw club kan doen of spreek er iemand binnen jouw gemeente eens op aan.

Een sportveld leeg erbij zien liggen is voor velen geen mooi gezicht, dan kun je er misschien beter zinvol groot onderhoud aan laten doen!

  • Datum: 01-04-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Coronavirus

Lees ook