Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Uit een steekproef onder zevenhonderd sportverenigingen met een eigen accommodatie en kantine, blijkt dat het gemis van barinkomsten relatief het grootst is voor hockey- en voetbalclubs: zij lopen gemiddeld 35 duizend euro aan inkomsten mis tijdens de sluiting van hun complexen tot 1 juni. Wanneer de jaarlijkse tennistoernooien in juni niet doorgaan, zullen ook de tennisverenigingen nog een extra klap krijgen. Met die toernooien verdienen tennisclubs in één week tijd soms namelijk meer dan een kwart van de jaarlijkse kantine-inkomsten.

Permanente schade

“Uit de gesprekken die wij voeren met clubs door het hele land, blijkt dat de gevolgen van het coronavirus er echt inhakken”, aldus Pieter de Jong, directeur van Twelve. “Ondanks dat de meeste clubs eenmalig recht hebben op 4000 euro van de overheid, blijkt uit deze data dat ze de inkomstenderving onmogelijk op de korte termijn kunnen inhalen. Het is ook nog maar de vraag wat de mogelijkheden zijn voor sportkantines in een 1,5 metereconomie. Dit is permanente schade waarbij sportclubs alle hulp kunnen gebruiken die er is.”

Geld in de clubkas met #helpjeclub

Om sportclubs een helpende hand te bieden, heeft Twelve het initiatief #helpjeclub opgestart. Met deze actie is het voor leden, supporters en iedereen die verder op de club komt mogelijk om bartegoed te kopen, wat ze later weer in de kantine kunnen besteden. Zo krijgen de sportverenigingen in deze moeilijke tijd toch geld in de clubkas, waarmee ze doorlopende rekeningen kunnen betalen of een buffertje kunnen opbouwen.

Om deel te nemen aan #helpjeclub heb je de Cashlessmodule (KNIP app) nodig. Hiermee kun je bartegoed opwaarderen. Als je nog niet over deze module beschikt, dan ontvang je deze kosteloos zolang de actie #helpjeclub loopt. Meer informatie over de Cashlessmodule lees je in deze FAQ.

Meedoen?

Inschrijven voor de actie? Dat kan door het aanmeldformulier in te vullen!

  • Datum: 20-04-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Coronavirus Kantine Accommodatie Bestuur & organisatie Financiën

Lees ook