Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Met de 110 miljoen euro komt Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tegemoet aan de hoogste nood van sportverenigingen. De clubs beschikken niet over grote reserves en er wordt juist nu extra inspanning gevraagd van hen. De insteek van de financiële tegemoetkoming is dat sportvereniging straks weer voor alle Nederlanders hun deuren kunnen openen.

Sociale ontmoetingsplek

Minister Martin van Rijn is tevreden met het besluit. “De sportvereniging is een plek waar veel mensen samenkomen. Niet alleen om te bewegen, maar juist ook als sociale ontmoetingsplek. Met het steunpakket ondersteun ik de sportverenigingen die het financieel zwaar hebben door de gevolgen van het Coronavirus en waar we als kabinet juist nu een beroep op doen.”

Splitsing

De 110 miljoen euro is opgedeeld in tweeën: negentig miljoen euro gaat naar sportverenigingen, waarmee de huur over de periode van 1 maart tot 1 juni wordt kwijtgescholden. Voor veel sportclubs is de huur immers de grootste kostenpost. Deze maatregel komt ruim elfduizend sportverenigingen tegemoet. De resterende twintig miljoen gaat naar clubs met een eigen accommodatie. Zij hebben in deze tijden te maken met doorlopende lasten en omzetverlies omdat de kantines niet draaien. Elk van deze sportverenigingen krijgt een eenmalige tegemoetkoming van maximaal 2500 euro. Hiermee kunnen de clubs hun trainingen voor de jeugd hervatten en activiteiten organiseren voor niet-leden.

  • Datum: 04-05-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Coronavirus Financiën Giften en nalatenschappen

Lees ook