Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het wordt dit jaar een andere zomervakantie dan in het verleden. Veel mensen gaan bijvoorbeeld niet op vakantie. En als de stap voor stap versoepelingen van de coronamaatregelen zo doorgaan, dan zouden heel veel leden - en ook niet-leden - waarschijnlijk heel blij zijn met een sportaanbod in die periode. En dat is belangrijk, want de cijfers van sportdeelname zijn schrikbarend gedaald in de afgelopen maanden!

Initiatieven

De eerste aanzetten daartoe zijn al op veel plekken te vinden. Zo heeft het korfbalverbond al een hele webpagina klaar staan, waar korfbalverenigingen inspiratie op kunnen doen. Daar zit bijvoorbeeld een 'Vrienden- en vriendinnentraining' en een 'This is Korfbal Tour' bij.

Ook in veel gemeenten heeft het lokale sportbedrijf het initiatief genomen om verenigingen te ondersteunen om in de zomervakantie hun deuren open te houden. In Apeldoorn heeft de Sportraad een inventarisatie-enquête op de site gezet. Verenigingen die meedoen, kunnen dan rekenen op ondersteuning, hun activiteiten worden mee ingepland in een compleet zomerprogramma. En als er bij de voorbereidingen obstakels blijken, dan proberen zij de clubs daarbij te helpen.

Ook in Nieuwegein probeert Sport ID de verenigingen te ondersteunen om in een gezamenlijk programma veel verenigingen te laten meedoen.

Wat levert het op?

Voor veel clubs is het normaal gesproken gedurende de zomermaanden moeilijk om hun activiteiten voort te zetten, omdat de vrijwilligers op vakantie zijn. Daarom sluiten zij dan hun deuren. Maar dit jaar zou het best wel zo kunnen zijn, dat veel vrijwilligers toch beschikbaar blijven. En als de club dan meedoet aan een lokaal zomersportaanbod, dan levert dat jouw club misschien wel nog wat extra inkomsten.

Bespreek het binnen je bestuur, benader je sportbond of je lokale sportbedrijf en kijk wat er eventueel al allemaal beschikbaar is. Het zou mooi zijn als wij als gezamenlijke sport ons steentje eraan bij kunnen dragen dat de mensen weer gaan bewegen!

  • Datum: 12-06-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Coronavirus

Lees ook