Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Dit jaar is het harder nodig dan ooit om zo veel mogelijk mensen mee te laten doen. Uit onderzoek blijkt dat sinds de invoering van de coronamaatregelen heel veel mensen minder zijn gaan sporten, met name kinderen. We staan nu voor de uitdaging om sport nu en in de toekomst overeind te houden. Juist nu, want sport is onmisbaar voor onze gezondheid en weerbaarheid. 

We gaan er vanuit dat Nederland weer als vanouds kan sporten in september, zoals in de ‘routekaart’ van het kabinet is aangegeven. Sportaanbieders spelen daarin natuurlijk een cruciale rol.  Grote sportieve evenementen zijn helaas nog een no go, maar binnen de richtlijnen zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om weer lekker samen te sporten.

Anders dan anders

Sportieve activiteiten kun je tijdens de sportweek organiseren, volgens de dan geldende maatregelen van de Rijksoverheid en het sportprotocol van NOC*NSF. In gemeenten kunnen bovendien aanvullend verschillende lokale maatregelen van kracht zijn. Dat betekent dat de organisatie van een sportactiviteit voor iedere sportaanbieder anders kan zijn. Ga daarom voor jouw sportactiviteit binnen jouw gemeente en het sportprotocol na wat er mogelijk is.
 
Dat Nederland niet zonder sport kan dat is de afgelopen maanden wel gebleken. Met de NOC*NSF Nationale Sportweek openen we het sportseizoen en geven we de sport een impuls. Met behulp van creativiteit, solidariteit en aanpassingsvermogen gaan we er samen een mooie week van maken.

Meld je aan, dan blijf je op de hoogte!

Meedoen als club is simpel: meld je aan en laat je ondersteunen en inspireren! De komende weken wordt er weer hard gewerkt aan promotiematerialen en toolkits, waarmee het organiseren van jullie activiteiten nog makkelijker wordt. En als je je club eenmaal hebt aangemeld, dan ontvang je automatisch bericht wanneer er weer nieuwe materialen beschikbaar zijn!

Vertel jullie eigen sport-doet-iets-met-je verhalen binnen de club op social media of deel ze met ons via de website. Gebruik de tag @Nationalesportweek, zo activeer en inspireer je ook andere clubs om mee te doen. Voor nog meer zichtbaarheid kun je de volgende hashtags gebruiken: #NSW2020 #BeActive #sportdoetietsmetje. 

  • Datum: 24-06-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Nationale Sportweek

Lees ook