Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Mooie prijzen

Initiatiefnemer John Schokker is bang dat er als eerste op de jeugd bezuinigd gaat worden. Daarom start de Hoogkerkse makelaar samen met een aantal sportclubs een loterij. FC Groningen, Donar, Lycurgus, Gijs en Nic. hebben al kenbaar gemaakt mee te doen. De hoofdprijs van de loterij is een vakantiehuis op Lauwersoog. De actie doet denken aan de loterij van de gymnastiekvereniging Acro Academy. Die club verlootte in 2019 een vakantiehuis ter waarde van 150.000 euro. “Als zij het kunnen, dan kan ik het ook”, dacht Schokker.

“We willen ook een auto en elektrische fietsen weggeven. Als wij minder loten verkopen dan wij hopen, dan reiken wij ook minder grote prijzen uit”, zegt Schokker. “Er gaan 100.000 loten in de verkoop. Als zestig procent is verkocht, kopen wij het huis vast.”

Plan van aanpak

Een voorwaarde voor deelname is dat je als sportvereniging vooraf moet aangeven waar je het geld aan wil besteden. Daarom moet iedere club een plan van aanpak indienen. Het geld moet verplicht in de jeugd worden gestoken. Medewerkers van het initiatief gaan erop toezien of het geld hier ook aan wordt besteed. “Het moet natuurlijk niet zo zijn dat Donar van hun bijdrage twee Amerikanen koopt”, aldus Schokker. “Daar is de loterij niet voor bedoeld. Het zou ook mooi zijn als er nog meer clubs in de breedtesport, zoals wielerclubs, mee zouden doen.”

Tien euro voor digitaal lot

Sportclubs kunnen zich via de website van de John Schokker Foundation nog inschrijven voor deelname aan de loterij. Een lot kost tien euro. De stichting gaat niet met de loten langs de deur, maar verkoopt deze liever digitaal. “Wij willen dat iedereen mee kan doen. En het lijkt me niet verstandig om in coronatijd langs de deuren te gaan.”

De actie start op 26 juni en loopt tot 30 november. De loting vindt naar verwachting plaats op 1 december.

  • Datum: 26-06-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Financiën Coronavirus Ledenbehoud Jeugd

Lees ook