Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Zo ook in Eindhoven. Tennisvereniging Tegenbosch is één van de clubs die niet-leden in de zomermaanden ook welkom heten. Zij bieden een lidmaatschap voor drie maanden en een aantal gratis lessen aan. “Wij willen maatschappelijk betrokken zijn en het biedt ons een kans op nieuwe leden”, aldus voorzitter Ton Paulusse.

Platform voor niet-leden

Het initiatief voor het toelaten van niet-leden is van Eindhoven Sport, maar het is niet verplicht voor sportclubs. “Voor veel clubs is het al spannend genoeg weer op te starten met hun eigen leden en dit in goede banen te leiden. Dat respecteren we”, zegt sportregisseur Mark van Ginneken. “Op de website biedt Eindhoven Sport een platform aan waar de sportclubs hun aanbod voor niet-leden kunnen toevoegen. Via een mailing, de website, social media en direct contact met de sportclubs is dit platform onder de aandacht gebracht. Sportclubs kunnen hun aanbod invullen via een eenvoudig formulier dat op de website staat. Nieuwe aanmeldingen proberen we dezelfde dag nog toe te voegen.”

Vervroegde lancering SportApp

Ook in Leidschendam-Voorburg is hard gewerkt om niet-leden wel aan het sporten te krijgen. In samenwerking met de gemeente heeft SenW een SportApp ontwikkeld voor kinderen die geen lid zijn van een sportclub. Verschillende sportverenigingen stellen belangeloos een aantal van hun trainingen open voor niet-leden. Inmiddels is er al een zeer divers sportaanbod, met onder andere voetbal, volleybal, basketbal, honkbal, korfbal, rugby, boksen, scouting en zelfverdediging. Via de SportApp van SenW kunnen kinderen zich hier na registratie met één druk op de knop voor aanmelden. De deelname aan activiteiten is voor zowel de leden als de niet-leden gratis.

In eerste instantie was het plan om in september de SportApp uit te proberen. Zo wilde de gemeente sporten op een laagdrempelige manier mogelijk maken. Vanwege de coronacrisis en de oproep van Mark Rutte om álle kinderen te laten sporten, is de App nu al vroegtijdig afgerond. ”Sportverenigingen zijn zodra het mocht snel aan de slag gegaan om hun activiteiten te starten”, vertelt wethouder Nadine Stemerdink. “Ontzettend gaaf dat verenigingen ook activiteiten voor niet-leden organiseren. Na een lange lockdown en veel thuis zitten is het heerlijk dat mensen weer lekker buiten kunnen sporten en bewegen op de sportvelden.”

  • Datum: 03-06-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Coronavirus Ledenwerving en –behoud Ledenwerving Jeugd

Lees ook