Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Clubkompas biedt een scan die snel en overzichtelijk inzicht biedt in de financiële situatie van je vereniging. Op basis van deze scan kun je snel zien of de club in geldnood komt. Zo kun je bepalen van welke overheidsmaatregelen je het best gebruik kunt maken.

Gratis cashflowscan

Vanwege de impact van het coronavirus hebben verenigingen nu nóg meer behoefte aan financieel inzicht. Want hoe lang kan een club zonder kantine-inkomsten? En hoeveel sponsors zijn er al afgehaakt? Theo Geldens, sportwethouder van Valkenswaard, werd enthousiast toen hij las over de gratis cashflowscan van Clubkompas. “Sportclubs hebben doorgaans goed financieel inzicht, maar dat is in deze tijd een stuk lastiger. Het is mooi dat de clubs het programma in 2020 zelfs gratis mogen gebruiken. Het bestuur kan via Clubkompas ook gebruik maken van overheidssteun als die voor hen beschikbaar is.”

Onervaren penningmeesters

Verschillende clubs hebben het programma inmiddels geprobeerd. De reacties zijn positief, ook van NUVOC-penningmeester Willem Baas. “Clubkompas is intuïtief en handig voor ervaren, maar ook voor minder ervaren penningmeesters.” Ook Pieter van den Eertwegh, penningmeester bij BC Eersel, vindt Clubkompas een uitkomst. “Ik ga via Clubkompas ook de begroting voor de club maken. Volgens mij kunnen ook niet-financiële personen hier zo mee aan de slag.”

Financiële gezondheid

Op deze pagina kun je een gratis account aanmaken bij Clubkompas. Vervolgens moet je de beginstatus van de financiële situatie en de relevantie inkomsten en uitgaven van de vereniging aangeven. Door deze financiële data in te voeren, creëer je een realistisch en overzichtelijk beeld van de financiële gezondheid van je club!

  • Datum: 13-07-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Financiën Bestuur & organisatie Advies en ondersteuning Tips en advies

Lees ook