Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De sportsector is hard geraakt door het coronavirus. Het is belangrijk dat sportverenigingen blijven bestaan. “Sport is belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van kinderen”, aldus IT4Kids-directeur Colette Zee. Sport creëert een wij-gevoel en verbindt de gemeenschap in veel gemeentes. Deze verbinding vraagt om alle moeite om sportclubs op de been te houden. Elke club heeft een groot netwerk om te helpen met fondsenwerving. IT4Kids roept clubs op om met wat hulp het eigen netwerk te benaderen.”

Hardware doneren

Via steunjouwsportclub.nl kunnen bedrijven gebruikte hardware, zoals computers en tablets, doneren aan een sportclub naar wens. Dat kan heel eenvoudig. Vul de donatie-aanvraag op de website in en IT4Kids neemt vervolgens snel contact op. Na een afspraak wordt de gebruikte hardware bij het bedrijf opgehaald. De waarde van de IT-apparatuur gaat dan rechtstreeks naar de aangegeven sportclub, misschien dus wel jouw sportvereniging!

Tweede leven

De gedoneerde apparatuur gaat eerst naar de verwerkingspartners. Deze verwerkingspartners verwijderen de data en maken de apparatuur klaar voor hergebruik. Zo krijgt de gebruikte hardware een tweede leven. IT4Kids geeft 70% van de waarde rechtstreeks aan de sportclubs. De overige 30% besteedt de stichting aan een sportkans voor kinderen. Er groeien namelijk liefst 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een minimumloon. IT4Kids vraagt dan ook alle bedrijven om lokaal hun sportclubs te helpen door IT-apparatuur te doneren!

  • Datum: 22-07-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Coronavirus Financiën Ledenbehoud Jeugd

Lees ook