Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Staatssecretaris Paul Blokhuis maakte in november 2018 al bekend dat er een rookverbod werd ingesteld voor sportclubs en instellingen als scholen en kinderopvangcentra. “Roken in een restaurant voelt inmiddels aan als iets van heel lang geleden”, legt hij uit. “Wij moeten gezondheidsschade voorkomen en het goede voorbeeld te geven aan jongeren. Daarom is het hoog tijd dat we ook het roken van e-sigaretten in onder meer de horeca verbieden. Deze maatregel draagt bij aan het makkelijker stoppen met roken en helpt om minder snel te beginnen.”

Steun voor rookverbod

Esther Croes, arts bij het Trimbos-instituut, steunt het rookverbod. “Jongeren zijn zich vaak minder of helemaal niet bewust van de schadelijke effecten van het inhaleren van verhitte vloeistoffen. Wij zijn dus blij met dit rookverbod voor e-sigaretten.” Ook in de rest van Nederland bestaat een groot draagvlak voor het rookverbod: zeventig procent geeft aan het verbod op e-sigaretten een goede zaak te vinden.

  • Datum: 29-07-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Kantine Gezonde Sportkantine Wet- en Regelgeving kantine Rookvrij

Lees ook