Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Door het coronavirus sloten onder meer de deuren van de kantine. Door de misgelopen inkomsten kwam de bodem van de schatkist in Heesch langzaamaan in zich. Daarom zou het bestuur in een BALV een forse contributieverhoging gaan voorstellen.

Volgens sportwethouder Rien Wijdeven overwoog het clubbestuur een stijging van 30 procent. Clubvoorzitter Laurens Gloudemans erkent dat het om een ingrijpend voorstel ging. “Dat is nu gelukkig van de baan. Ik denk dat wij de contributie nog wel iets moeten verhogen, maar met deze lening zijn we behoorlijk geholpen.”

Klap komt extra hard aan

De coronacrisis raakt alle sportclubs, maar bij HVCH komt de klap extra hard aan. De club heeft vrijwel geen vet op de botten zo kort na de renovatie van het clubhuis. “Al het geld zit in de bouw in 2017 en 2018”, zegt Gloudemans. “Wij zijn toen tot op het bot gegaan. We staan echt niet op omvallen of zo, maar wij hebben het nu even zwaar. We moesten of extra contributie vragen, of iets anders verzinnen.”

Korting op de subsidie

De club heeft zo’n 1.400 leden die tussen de 100 en 153 euro contributie betalen. Wethouder Wijdeven: “Wij vinden zo’n verhoging nu niet wenselijk omdat leden dan zouden kunnen afhaken. En Bernheze vindt sport belangrijk, dus laat de gemeente de club nu niet in de steek. De lening is in zekere zin een voorschot. HVCH gaat namelijk tien jaar lang 5.000 euro terugbetalen door een korting op de subsidie in de komende jaren.”

 

  • Datum: 05-08-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Coronavirus Bestuur & organisatie Financiën Gemeenten

Lees ook